Code rood: universiteit gesloten

De universiteit is vanwege de extreme weersomstandigheden gesloten.

Dat meldt de RUG via Twitter. Studenten en medewerkers wordt dringend geadviseerd om thuis te blijven.

Sinds vanochtend geldt volgens het KNMI code rood in het noorden van het land. Door ijzel zijn alle wegen spekglad. De bussen van Arriva rijden niet, en veel treinen vallen uit. De Hanzehogeschool is de hele dag gesloten. De school houdt wel gebouwen open om studenten en medewerkers op te vangen.

Update: 9.00 uur – De RUG heeft besloten de hele dag te sluiten. ‘De weersvoorspellingen blijven slecht’, zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. Gebouwen worden niet open gehouden om studenten en medewerkers op te vangen. Deekens: ‘Het advies is om thuis te blijven.’

Colleges en tentamens gaan niet door. ‘Tentamens worden opnieuw ingeroosterd’, aldus Deekens.

9.10 uur – Ook cultuurcentrum USVA blijft gesloten, net als carrièrecentrum Next. En sportcentrum ACLO is dicht. De ict-afdeling van de RUG laat medewerkers die thuis blijven weten dat ze kunnen werken via uwp.rug.nl. Nestor Support is alleen via e-mail, Facebook en Twitter te bereiken. Hetzelfde geldt overigens voor DUO.

10.28 uur – Ook in Leeuwarden is de Campus Fryslan de hele dag gesloten vanwege de extreme weersomstandigheden, meldt de RUG.

05-01-2016