Colameubels onderweg naar roem

Aswin van Woudenberg maakte meubels van lege colablikjes. Coca-Cola nam ze van hem over en gebruikt ze als reclamemateriaal. 

In het papieren UK Magazine van deze maand schreven we over Aswin en zijn bijzondere hobby. Hij lijmde 1292 blikjes cola aan elkaar en maakte er een bank, een stoel en een tafeltje van.

Dat zijn maag het heeft doorstaan, mag een wonder heten, want van die 1292 blikjes dronk hij er 1272 zelf op. Via Facebook nodigde de softwareontwikkelaar iedereen uit om een bod te doen, want hij wilde er vanaf, zodat hij nieuwe meubels kon maken.

Eerst opdrinken

Zijn oproep leverde niets op. Maar toen het stukje in het UK Magazine verscheen, kreeg hij heel veel reacties, tot aan Coca-Cola toe. Het bedrijf heeft de meubels inmiddels opgehaald en wil ze gebruiken als reclamemateriaal in supermarkten. Aswin: ‘Super hè? Nu zit ik tegen 120 volle colablikjes aan te kijken. Die heb ik gekregen, zodat ik weer aan de slag kan. Maar ja, eerst opdrinken, dan pas lijmen.’

Klapper

Hij moet ontzettend grinniken om de mail, die hij destijds naar de UK stuurde en waarin hij hoopte dat dit kunstwerk ‘de klapper is die mij wereldberoemd en financieel onafhankelijk zal maken.’

Financieel onafhankelijk? Coca-Cola heeft hem niet betaald en Aswin was zo ondersteboven dat de colagigant belde, dat hij niet eens naar betaling heeft gevraagd. Maar die 120 blikjes zijn toch mooi 85 euro waard.

31-03-2014