Computerplekken erbij voor GMW

Het aantal computerwerkplekken aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen neemt de komende tijd flink toe. Er komen vooral laptopplekken bij.

In 2011 waren er nog maar 32 plaatsen waar een student zijn laptop kon inpluggen. Dat zijn er straks 104. In 2014 zullen het er zelfs 260 zijn. Het aantal vaste pc-plekken daalt iets, van 218 naar 163.

Studenten vreesden vorige maand dat ze in de problemen zouden komen, omdat vanwege renovatie van onder andere het gebouw van sociologie in de Rozenstraat, computerzalen werden omgebouwd tot werkplekken voor personeel. De faculteit probeert dat echter snel op te vangen.

Aansluitpunten

‘Er komen twaalf extra pc’s boven het ambulatorium in de Rozenstraat’, beloofde portefeuillehouder middelen Rita Landeweerd de studenten afgelopen week. ‘In de kantine komen veertig aansluitpunten voor momenten dat er niet geluncht wordt. Ook in de Bloemstraat komen nog vijftien extra punten en tussen de acht en tien in het Heymans.’

Wanneer de nieuwbouw in gebruik wordt genomen, hoopt Landeweerd het aantal echte stilteplekken op peil te hebben. ‘Vooral op de eerste verdieping van de nieuwbouw moet het echt rustig zijn’, denkt ze.

 

21-10-2013