Containerwoningen opgeknapt

Een deel van de containerwoningen aan het Damsterdiep wordt opgeknapt. Bewoners klaagden over schimmel en vonden het terrein onveilig.

Enkele bewoners van de containerwoningen voerden samen met SP-jongerenorganisatie ROOD actie voor betere woonomstandigheden. De huurders eisten nieuwe slagbomen, waardoor ook de hulpdiensten bij het complex kunnen komen. En ze wilden een oplossing voor vocht- en schimmelproblemen.

Na een gesprek met Nijestee is besloten de studio’s op te knappen. Onder andere de slagbomen zijn geplaatst, en ook hebben de fietsenhokken automatisch sluitende deuren gekregen. ‘Het is geweldig nieuws voor de huurders’, zegt ROOD-woordvoerder Siewert Olthof.

Foto: woningnetgroningen.nl

Foto: woningnetgroningen.nl

Verwijderd

De buitenkant van 140 van de 200 woningen wordt geïsoleerd om de vocht- en schimmelproblemen aan te pakken. Ook worden de woningen beter geventileerd. Daarnaast wordt gekeken op welke manier het complex kan worden afgesloten.

De overige zestig woningen hebben pech. Die worden niet opgeknapt. Volgens een woordvoerder van de woningcorporatie moeten die studio’s mogelijk worden verwijderd omdat ze op gemeentegrond staan. ‘Of dat gaat gebeuren is nog onduidelijk.’

27-10-2015