Vandaag op de uni

Fiets-studenten-mooi weer

Donderdag, 10 april. Laatste update 12.04 uur.

 

Het is fris vandaag, maar de zon schijnt lekker. Tijd dus om op je fiets te stappen en de stad in te gaan. Maar voordat je gaat, check nog even deze video.

[vsw id=”pLIyh8trFdQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

  • Lingo is blijkbaar het favoriete tv-programma van studenten geneeskunde en tandheelkunde. De organisatie van ISCOMS, een congres voor (bio)medische studenten, heeft een speciale aflevering van de show laten maken om hun event te promoten. Inclusief JP en presentatrice Lucille. Wat dat gekost heeft? Daar komen we nog op terug.
  • Het UMCG nam vandaag de allergrootste brandmeldinstallatie in Europa in gebruik. Een indrukwekkende 7500 brandmelders, verdeeld over 30 gebouwen, meldt de Gezinsbode.
  • Heb je even een uurtje? Vandaag opent de tentoonstelling 400 jaar wetenschap in Der Aa-kerk. Over ‘de rijke geschiedenis van de universiteit, aan de hand van bijvoorbeeld instrumenten en preparaten’, oftewel lekker griezelen om ledematen op sterk water.
  • De Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW) komt met een nieuwe wetenschapsprijs. Iedere twee jaar winnen acht wetenschappers 300.000 euro. De herkomst van dat geld is niet helemaal onomstreden: de winstpot wordt gevuld met het pensioensfonds van havenarbeiders.
  • Vanmiddag zijn de deuren van Vindicat eenmalig open voor de buitenwereld. Althans, journalisten krijgen een exclusieve rondleiding door de nieuwe sociëteit. Of we er ook mogen filmen weten we nog niet, maar de UK is er zeker bij. Binnenkort dus een verslag van het bezoek.

 

 

 

10-04-2014