De winnaars: Lilian Zielstra en Paul Meis

Lilian Zielstra en Paul Meis zijn de winnaars geworden van de schrijfwedstrijd. Voor Lilian is het dubbel bijzonder: zij is momenteel ook huisdichter van de RUG.

Gespannen blikken, knikkende knieën en lichtelijk bibberende stemmen: het was best spannend tijdens de finale van de schrijfwedstrijd, gisteravond. Maar na een dik uur was het hoge woord eruit en wisten Lilian Zielstra (student Nederlands) en Paul Meis (American Studies) dat zij nr. 1 waren met hun verhalen De zomers van Thomas en The Call of the Void.

Zij krijgen allebei een bedrag van 500 euro, afkomstig van het Representatiefonds van de RUG. De wedstrijd werd door het fonds en de UK voor de derde keer georganiseerd. Er deden 53 studenten en medewerkers van RUG en UMCG mee, de tien beste verhalen staan in het boekje Oneindig.

Paul Meis kreeg een dik compliment van de jury: ‘Hij schrijft vloeiend en indringend, gewoon goed.’ Over Lilian Zielstra was de jury heel tevreden: ‘Het meest overtuigende verhaal van alle inzendingen. Zó vertel je een verhaal.’

 

Oneindig is vanaf vandaag te koop bij de UK en kost € 7,50.

Wil je ook de boekjes van voorgaande twee jaar? Dan betaal je voor het hele pakket € 15,–.

Een uitgebreid verslag van de avond is te lezen op de website van SLAG (Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

 

 

23-04-2014