Dinsdag 12 augustus

Vandaag op de uni
laatste update 13:43

En weg was de zon. Het is fris vandaag met maximaal 19 graden en af en toe een druppel.

Opnieuw doet een recordaantal KEI-lopers mee aan de Groningse introductieweek. Maandag hebben 5275 eerstejaars zich ingeschreven. Tweehonderd meer dan een jaar geleden.
Volgens het KEI-bestuur heeft vooral de vervroegde studie inschrijving er voor gezorgd dat er meer KEI-lopers zijn. ‘We beschikten daardoor eerder over de gegevens van alle nieuwe studenten’, zegt KEI-voorzitter Max Dannenburg.Gisteravond werd het openingsfeest op last van de politie voortijdig afgebroken, vanwege naderend noodweer.

Drie Albertianen trekken zich niets aan van het weer (zie foto boven). Ze hebben een bubbelbad naast de Der Aa-kerk gezet en zitten daar lekker in te chillen. Nou ja, chillen…momenteel is het vooral rillen. ‘Met die wind is het best koud, maar als je in het water blijft liggen wil het wel. Alleen zijn er geen bubbels, het verlengsnoer is kapot.’
[vsw id=”YZgNY48qL1w” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Vorig jaar werd de nieuwe stroom van internationale studenten ondergebracht in de Arlene. Dit jaar worden ze, zo meldt Dagblad van het Noorden, opnieuw ondergebracht in een cruiseschip. Hotelboot Prinses Juliana telt 66 kamers, met tv, douche, toilet en internet. Voor 752 euro huur krijgen de studenten naast de kamer, zeven dagen in de week ook ontbijt, lunch en vijf keer in de week een warme maaltijd geserveerd.

Zie je die panda op dat bubbelbad? Daar kun je een fiets mee winnen! Hier lees je hoe.

12-08-2014