Dinsdag 16 december

Vandaag op de uni
laatste update 10:47

Wisselend bewolkt en af en toe een bui. Als je mazzel hebt, blijf je droog vandaag.

Vanmiddag om 16.00uur wordt de nieuwbouw aan de Grote Rozenstraat officieel geopend. Dit samen met de andere gerenoveerde panden van de faculteit. Bovendien worden de nieuwe gebouwnamen bekend gemaakt. Iedereen is welkom om 16.00 uur in de Orangerie.

De ACLO organiseert elk jaar op de laatste woensdag voor de kerstvakantie een groot evenement, genaamd het KISS (Kerst Indoor Sport Spektakel), met elk jaar een ander thema. Zo is het thema dit jaar ‘LIGHT’. Dus heb jij nog niks in je agenda staan op 17 december schrijf je dan in. Meer informatie:  www.aclosport.nl.

Nog een leuk evenement bij de ACLO: rond kerst vindt de 52e editie plaats van het Schaakfestival Groningen plaats. De komende editie van het toernooi, dat gehouden wordt van 21 t/m 30 december, is bijzonder omdat de 400-jarige RUG studenten van partneruniversiteiten over de hele wereld heeft uitgenodigd deel te nemen.

De studenten zijn Zaven Andriasian uit Armenië, Alexander Ipatov uit Turkije en Daniele Vocatura uit Italië. De sterkste Nederlandse student is Daan Brandenburg uit Drachten. Favorieten uit Groningen zijn de grootmeesters Sergey Tiviakov, Sipke Ernst en Jan Werle.

16-12-2014