Dinsdag 17 februari

Vandaag op de uni
laatste update 10:25 uur

Nu is het nog grijs, nat en zo mistig dat de top van d’ Olle Grieze zelfs niet te zien is. Maar er is hoop: vanmiddag klaart het op.

Een recordaantal van 705.000 studenten is half januari uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Studenten Enquête (NSE). Inmiddels heeft een kwart de vragenlijst ingevuld. Meedoen? Je hebt nog to 9 maart.

Ook in De Uithof in Utrecht is de Starbucks geland. Een Corner Cafe dat wel. Dat betekent dat er een Starbucks automaat staat. Een kopje koffie kost 2 euro. Fairtrade en met verse melk, dat dan weer wel.

Nu het Bungehuis in Amsterdam is bezet door studenten gaan er de wildste geruchten. De bezetters zouden aan de persoonlijke bezittingen van medewerkers zitten en er zouden feestjes worden gehouden. Maar wat gebeurt er echt? Zie hier een filmpje van Folia dat een rondleiding kreeg door het bezette gebouw.

De kookclub voor internationale studenten – georganiseerd door ESN – heeft een nieuwe naam: Multi Culti Cook Club. Schattig! Studenten van verschillende nationaliteiten gaan samen koken om elkaar beter te leren kennen.
multi-culti-cookclub

17-02-2015