Dinsdag 18 november

Vandaag op de uni
laatste update 11:13

Bewolkt en wat koeler dan de afgelopen dagen. Het wordt maximaal acht graden.

North, de comedyserie waarin internationale studenten in Groningen problemen krijgen met de plaatselijke maffia, is nu gratis online te zien. Alle zes afleveringen, in het Engels met Nederlandse ondertiteling, kunnen bekeken worden op de website van Stranger Things Have Happened.
[vsw id=”fO2fpp0Lo0I” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Twee Friese ex-studenten zijn een eigen biermerk begonnen: DUO-bier. Vernoemd naar hun schuldeiser. De dertigers doen dat om hun studieschuld af te betalen. Julius Tekstra deed elf jaar over zijn studie, en ook Keimpe Huging heeft een aardige schuld opgebouwd. De twee probeerden het biertje te promoten tijdens de demonstratie op het Malieveld, maar werden daar aangehouden. Het bier werd in beslag genomen.

In de UB is vanaf donderdag de tentoonstelling ‘400 jaar Zweden – Nederland – 100 jaar Tove Jansson’ te zien. Jansson was schrijver en illustrator.

Sanny Kappen en haar begeleidster Jolanda Tuinstra van de Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid van de RUG hebben de Interlandse Wetenschapswinkelprijs gewonnen. De jury vond Kappens project Mantelzorgers, Mindfulness en Kwaliteit van Leven de beste van de vier genomineerden.

18-11-2014