Dinsdag 20 januari

Vandaag op de uni
laatste update 11:38

Een beetje mistig, een beetje koud (2 graden) en misschien een beetje regen.

De Eerste Kamer gaat vandaag de heeele dag praten over invoering van het leenstelsel. Dag basisbeurs, hallo lening. ROOD en JOB staan vandaag met twee supermannen op het Binnenhof in Den Haag, om de senatoren duidelijk te maken dat ze nog een kans hebben om echte helden te worden, als ze het idee van minister Jet Bussemaker maar in de prullenbak gooien.

SRON gaat haar hoofdvestiging verhuizen naar Amsterdam. Het instituut gaat samen met UvA en VU een onderzoekscentrum bouwen op het Science Park. Betekent dat dat SRON Groningen toch naar Amsterdam moet verhuizen? Nee hoor, jullie kunnen opgelucht ademhalen, de Groningse ruimteonderzoekers blijven gewoon zitten waar ze zitten.

De universiteit reikt donderdag voor het eerst joint PhD-bullen uit. Laura Bos en Rimke Groenewold krijgen een doctorsdiploma van de RUG, maar ook van de universiteit van Potsdam en Macquarie University (Sydney). Ze promoveren beide op een onderwerp binnen de afasie.

De Universiteitsbibliotheek heeft naast de gedrukte proefschriften voor het eerst ook alle proefschriften van de RUG elektronisch binnengehaald. Een mijlpaal voor de UB. Voor anderen misschien minder interessant, maar we zijn zo onder de indruk van de taart dat we het toch even wilden noemen.
RUG-2014-proefschriften-taart-klein

20-01-2015