Dinsdag 27 mei

Vandaag op de uni
laatste update 15:34

Lekker zonnetje, twintig graden. Niet verkeerd. En over buien hoef je je geen zorgen te maken, de kans daarop is klein.

Wie is ‘HiddenCashGroningen’? Een anonieme weldoener, of gewoon een bedrijf dat een slimme reclametruc heeft bedacht. In elk geval zijn er al meer dan zesduizend Groningers die @HiddenCashGro¬†volgen en hopen de volgende te zijn die een verborgen briefje van vijftig vinden. HiddenCashGroningen begon in de nacht van zondag op maandag. Inmiddels zijn er al vier briefjes opgedoken.

Zeg maar dag tegen de studiefinanciering. Waarschijnlijk wordt woensdag het leenstelsel gepresenteerd. Maar de pijn wordt wel iets verzacht. Het kabinet trekt 200 tot 300 miljoen euro uit om arme studenten te compenseren.

Willen we meer of minder internationale studenten? Meer, roepen de universiteiten in hun gezamenlijke Visie Internationaal, een document waarin staat hoe Nederland meer buitenlanders moet aantrekken.
Dat kan onder meer met een beurzenprogramma en door reclame te maken voor het unieke karakter van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. De universiteiten hebben de internationale studenten hard nodig om te overleven, omdat het aantal Nederlandse studenten afneemt.

Dinsdag 20 mei
Woensdag 21 mei
Donderdag 22 mei
Vrijdag 23 mei
Maandag 26 mei

27-05-2014