Dinsdag 28 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 10:30

Vanochtend was het fris, maar nu schijnt de zon. Met maximaal 15 graden een lekkere herfstdag.

De RUG mag weer discrimineren voor de Rosalind Franklin Fellowships, dankzij een Europese subsidie. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Drie jaar geleden werd de universiteit door de Commissie Gelijke Behandeling op de vingers getikt omdat de RUG mannen zou hebben gediscrimineerd door voor twaalf vrouwen speciale leerstoelen te creëren. Collegevoorzitter Sibrand Poppema vond de uitspraak ridicuul en treurig, maar moest toch de vacatures voortaan sekseneutraal formuleren. Maar daar is nu een einde aan gekomen, dankzij een Europese subsidie die gebruikt mag worden als sprake is van ondervertegenwoordiging van een bepaald geslacht in hogere posities. Aanmelden kan tot 1 december.

De Energy Academy Europe ontvangt de komende weken voor de tweede keer twaalf overheidsfunctionarissen uit Tanzania. In het land zijn recent grote gasbellen ontdekt. In Groningen volgen de overheidsfunctionarissen daarom lezingen, workshops en werkbezoeken om te ontdekken wat ze met al dat gas kunnen doen.  Ze gaan onder meer langs bij de Belastingdienst, GasTerra, Gasunie en het Staatstoezicht op de Mijnen. ‘Het zal ze helpen om hun gasindustrie op een duurzame manier te ontwikkelen’, aldus de Academy in een persbericht.

In de categorie opmerkelijk nieuws: in de Chinese stad Wuhan bood een universiteit de studenten niet alleen colleges aan, maar ook een bordeel. De zwager van de rector magnificus had de leiding van de onderneming, die zich officieel een hotel noemde. Studenten kregen er op vertoon van hun identiteitskaart korting, meldt het ANP.

28-10-2014