Dinsdag 29 april

Vandaag op de uni
laatste update 13:37

Het is nog een beetje bewolkt buiten, al probeert de zon er door te komen. Vergeefse moeite want vanmiddag schijnt het te gaan regenen. Toch komt de temperatuur straks in de buurt van de 20 graden.

Schrijver, dichter, toneelschrijfster en Dichteres des Vaderlands Anne Vegter is de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf september 2014 geeft zij drie openbare lezingen over het thema ‘Geweld en liefde’, gevolgd door een publiek gesprek met Ola Mafaalani, de artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel (NNT).

Als je na je studie Groningen niet wil verlaten, is er goed nieuws. De gemeente Groningen gaat tien traineeships aanbieden, waarbij ze nadrukkelijk op zoek zijn naar talenten van de RUG en de Hanzehogeschool. Klinkt goed, maar toch is Student en Stad is niet tevreden: het traineeship van de gemeente duurt geen twee jaar, maar slechts tien maanden en geeft geen baangarantie.

Jammer voor alle vrouwelijke RUG-medewerkers: George is verloofd.

Het werd vorige week in de collegezalen van de Bloemstraat snikheet – en dat lag vast niet alleen aan het mooie weer, moeten studenten gedacht hebben. Ze klaagden en kregen te horen dat de verwarming niet uit kan. ‘Nee hoor’, zegt facility manager Jan Stalman. ‘De verwarming kan gewoon uit. Als dat niet zou kunnen, zou ik het wel weten.’ Wat heeft dan de oververhitting veroorzaakt?

Tussen de Linnaeusborg en de Bernouilliborg verrijst langzaam maar zeker een tweede Academiegebouw. Een replica, maar het ziet er toch indrukwekkend uit. Vanaf half mei is daar de theatervoorstelling Voor Eeuwig te zien.

Eerdere afleveringen:
Dinsdag 22 april
Woensdag 23 april
Donderdag 24 april
Vrijdag 25 april
Maandag 28 april

29-04-2014