Dinsdag 7 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 10:33

Regen, regen, regen en misschien ook nog wat onweer volgens het KNMI. Het instituut geeft zelfs code geel, gevaarlijk weer. En het wordt maar 16 graden. Mooi weer om binnen te blijven.

De gemeente en provincie willen internationale studenten kennis laten maken met Groningen. Vrijdag 21 en zaterdag 22 november kunnen de buitenlanders proeven van alles wat de stad te bieden heeft op het gebied van sport, cultuur, bedrijfsleven en wetenschap. En ’s avonds schuiven ze aan bij Stadjers thuis om daar te eten wat de pot schaft.

Vrijdag opent het Green Office van de RUG aan de Visserstraat, een door studenten gestuurde organisatie die zich bezighoudt met ‘duurzaamheid’ binnen de universiteit. De studenten kijken hoe ze onderzoek, onderwijs en beleid aan de universiteit duurzamer kunnen maken.

Vier UMCG-onderzoekers zijn genomineerd voor de Viva 400, een jaarlijkse lijst van inspirerende vrouwen geselecteerd door het bekende vrouwenblad. Deniz Baskent (Keel-, Neus- en Oorheelkunde), Marie-Jose van Tol (cognitieve neuropsychiatrie), Hanneke Wigman (psychiatrie) en Judith Rosmalen (levensloop psychiatrische epidemiologie van emotionele stoornissen) staan in de categorie Knappe koppen. Gefeliciteerd!

07-10-2014