Dinsdag 9 december

Vandaag op de uni
laatste update 11:30

Het was glad vanmorgen, dat was dus oppassen op de fiets. Straks klaart het op en stijgt de temperatuur naar 5 graden.

Minister Bussemaker blijft vasthouden aan haar plan om studenten buiten de spits te laten reizen. De lestijden moeten daarom beter over de dag worden gespreid en studenten moeten meer op afstand leren of de (elektrische) fiets nemen. Op die manier hoopt ze 200 miljoen euro aan de OV-studentenkaart te besparen.

‘Waarom woont hier niemand?’ vraagt SP-jongerenorganisatie ROOD zich af. Vanmorgen stonden ze met enorme spandoeken in de kou voor het oude SoZaWe-gebouw aan de Eendrachtskade. Er staat 117.000 vierkante meter kantoorruimte leeg, en dat is best jammer als er een tekort aan jongerenhuisvesting is. Ze vinden dat de leegstaande kantoren moeten worden omgebouwd tot jongerenwoningen.
ROOD

Onderzoekers van de RUG onderzochten het experiment met de zomerschool van de RUG, en wat blijkt: het helpt! In de zomervakantie naar school gaan om te voorkomen dat je blijft zitten, heeft echt zin. En het is nog goedkoper ook, want zittenblijven kost 7400 euro per leerling en de zomerschool (nu met extra zomerkorting!) 650 euro per leerling. Doen dus.

09-12-2014