Dizkarteslid stal van dispuutsgenoten

Een actief lid van Dizkartes wordt verdacht van het verduisteren van geld. De vereniging onderzoekt de zaak.

Een paar weken geleden kwam de zaak aan het licht. Het dispuut – waar de verdachte penningmeester is – ontdekte dat er minder geld op de rekening stond dan ze hadden verwacht.

Behalve bij dat dispuut, was de jongen ook penningmeester bij zijn club. Ook daar is waarschijnlijk geld ontvreemd. ‘Om wat voor bedragen het gaat, is nog niet duidelijk’, vertelt bestuurslid Miranda van der Meulen.

Lang onopgemerkt

Wat Dizkartes al wel weet is dat het om bedragen gaat, die in de afgelopen jaren door de vriendengroepen bij elkaar zijn gespaard. ‘Zolang de inleg van twintig à dertig euro per maand zich terugbetaalt in prima eten en drinken, kan zoiets lang onopgemerkt blijven’, aldus van der Meulen.

Tot een paar weken geleden, toen het dispuutweekend betaald moest worden. De jongen om wie het gaat heeft zijn kamer opgezegd en is bij zijn ouders. ‘Er is contact geweest tussen het dispuut en zijn ouders’, vertelt van der Meulen. Dispuutgenoten van de verdachte zijn boos. ‘Dit kwam nogal uit de lucht vallen’.

De kascommissie van de vereniging is nu bezig de rekeningen te controleren. ‘We gaan eerst zelf op onderzoek uit en hebben nog geen aangifte gedaan.’

02-10-2014