Donderdag 11 september

Vandaag op de uni
laatste update 11:32

Verwarrend hoor. Nu schijnt de zon weer! Het is een mooie dag, en met 21 graden lekker warm. Geniet ervan.

Twee studenten zijn door de rechter veroordeeld tot een boete van 300 en 500 euro voor mishandeling. De jongens begonnen in mei te knokken toen ze op de Vismarkt twee andere studenten tegen het lijf liepen. Na een scheldpartij en wat duw- en trekwerk vielen er rake klappen, meldt RTV Noord. Een studente viel daarbij op de grond en kreeg een schop na. Volgens het openbaar ministerie hadden de daders flink gedronken.

De minister van onderwijs kan niet zomaar de basisbeurs schrappen. Het leenstelsel is namelijk in strijd met een internationaal verdrag dat Nederland heeft ondertekend, waarin de geleidelijke invoering van kosteloos voortgezet en hoger onderwijs is opgenomen. Oeps. Het kabinet heeft echter een oplossing gevonden: gewoon het verdrag niet goedkeuren, zodat het niet in werking kan treden. Zo krijgt Bussemaker alsnog haar zin.

Hoogleraar kindergeneeskunde Peter Smit heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Onder meer vanwege zijn onderzoek op het gebied van metabole ziekten.

11-09-2014