Donderdag 12 februari

Vandaag op de uni
laatste update 11:50 uur

Veel bewolking en ook nog wat mistig hier en daar. Met vier graden is het ook best fris.

De Groningse editie van Famelab – een soort Idols voor wetenschappers – is afgelast. De tien kandidaten moeten nu hun presentatie opnemen, en de video naar een jury in Engeland sturen. Ze hebben dan nog steeds kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Doen jullie ook mee aan de Lauwersloop? Wij wel! Vorig jaar deden we het al ontzettend goed (…kuch, kuch), maar dit jaar gaan we voor de eerste plaats. Als je ons wilt verslaan (kan niet!), kun je je hier inschrijven.

Ben je super goed in het maken van papieren vliegtuigjes? Dan wil je misschien wel meedoen aan de wedstrijd papieren-vliegtuigjes-gooien voor studenten, georganiseerd door dat drankje waar je van gaat vliegen. In maart zijn op verschillende hogescholen en universiteiten kwalificatiewedstrijden. Op 18 maart is de Qualiflyer op het Zernikeplein, om half een.
Vliegtuigjes

D66 wil dat ouden van dagen (lees: 30-plussers) ook aanspraak kunnen maken op het leenstelsel. ‘Als iemand merkt dat zijn baan onzeker wordt en zich om wil scholen, kan het heel handig zijn om ook op latere leeftijd gebruik te maken van het sociale leenstelsel. Bijvoorbeeld omdat iemand niet altijd full-time kan werken en tegelijkertijd een opleiding kan volgen, of voor het kopen van studieboeken’, zegt Kamerlid Paul van Meenen. Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over ‘Een Leven Lang Leren’.

Vanavond maakt de KEI het thema bekend van de 47e KEI-week. Spannend!

12-02-2015