Donderdag 13 november

Vandaag op de uni
laatste update 12:24

Vanochtend nog fris, maar vanmiddag loopt de temperatuur op naar 11 graden en laat soms zelfs de zon zich zien.

‘Gefeliciteerd! Je ontvang geen basisbeurs meer maar je mag wel lenen.’ Studentenvakbond LSVb heeft een persiflage gemaakt op de website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De site lijkt precies op die van DUO, maar staat vol ‘eerlijke’ informatie over het leenstelsel. Lenenbijduo.nl legt overal de vinger op de zere plek: ‘Ga je na 1 september 2015 een master doen na je bachelor? Leuk! Je basisbeurs is dan wel verdwenen, maar je mag gerust lenen.’
Lenen bij DUO

Zes wetenschappers van de RUG hebben een bijdrage geleverd aan het boek ‘Het beste idee van 2014’. Ze vertellen daarin over wat zij interessante ideeën en wetenschappelijke ontwikkelingen vinden. Aan meer dan 100 wetenschappers, denkers, schrijvers en kunstenaars is gevraagd wat zij het beste idee van 2014 vinden. Op 15 november wordt het werk uitgebracht.

Er moet een geothermiebron op 3 kilometer diepte worden aangeboord op Zernike.
Daarmee willen waterbedrijf en gemeente de huizen in drie naoorlogse wijken verwarmen. Maar dat niet alleen, de gemeente wil ook de gebouwen van de RUG en de Hanzehogeschool op de bron aansluiten. ‘Dat zijn we nu aan het onderzoeken’, zegt Martin Klooster van de gemeente.
Bovenop de put moet een toren komen te staan, die zichtbaar maakt wat er onder de grond gebeurt. ‘Dat gebouw moet een unieke functie krijgen. Een uitkijkpunt? Een watertoren? Het moet zichtbaarheid en kennis koppelen en verbeelden’, vertelt Dick Janssen van WarmteStad.
Hoe die toren er precies uit komt te zien, wordt besproken tijdens festival Let’s Gro. Iedereen kan meepraten over de mogelijkheden.
Schermafbeelding 2014-11-13 om 12.24.45

13-11-2014