Donderdag 15 mei

Vandaag op de uni
laatste update 10:38

Een bewolkte dag vandaag, en maar maximaal 14 graden. Morgen gelukkig een stuk warmer (17 graden, whoohoo).

De vlaggen hangen uit, de dranghekken staan klaar en het Broerplein is hermetisch afgesloten voor al het verkeer. Het grote lustrumfeest gaat beginnen! Om 15.55 uur precies verschijnt de Koning voor het Academiegebouw. Staat het plein vol? Geen probleem, je kunt alles live via een videostream volgen. Laatste mogelijkheid om dat mooie lustrumlied uit je hoofd te leren.

Afgelopen dinsdag werd het Academieplein schoongeveegd voor het lustrum. Alle fietsenrekken verdwenen, maar daarmee ook tientallen achtergebleven fietsen. Ze werden in een grote blauwe container gelegd en meegenomen. Maar door wie? De gemeente wist van niets, maar de bodes van het Academiegebouw ook niet. RUG-woordvoerder Riepko Buikema ging op onderzoek uit, en mailde ons vanmorgen: ‘Mysterie opgelost: RUG heeft inderdaad een bedrijf ingehuurd om de fietsen te verplaatsen naar ons parkeerterrein. Daar staan ze.’ Dus toch, phew.

Hoe kom je van je irritante huisgenoot af? Schermafbeelding 2014-05-15 om 12.37.04

Je maakt er bijna dagelijks gebruik van, en nu kun je ook meedenken over hoe Nestor beter kan. De mensen van Nestorsupport zijn namelijk bezig met een gebruikersonderzoek, en kunnen nog wel wat input gebruiken (je kunt er tegoedbonnen voor Bol.com mee winnen!) Hier meer info.

Volten1Emeritus hoogleraar internationale betrekkingen Peter Volten kreeg gister een eredoctoraat van de National University of Political Studies and Public Administration (NUPSPA) in het Roemeense Boekarest. Mocht hij eens een ander kleurtje toga aantrekken. Maar of het lekker zat?

Gister schreven we nog dat minister Bussemaker voor een houdbaarheidsdatum is op tentamens. Maar de oppositie is het daar ‘totaal mee oneens‘.

Eerdere afleveringen:
Donderdag 8 mei
Vrijdag 9 mei
Maandag 12 mei
Dinsdag 13 mei
Woensdag 14 mei

15-05-2014