Donderdag 23 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 14:30

Blijf maar binnen vandaag. Typische herfstdag, wind, regen, een beetje donker en maximaal 14 graden.

Rodrigues Valesin is een gelukkig man. De Braziliaanse medewerker van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen blijkt de 200.000e inwoner van de stad Groningen te zijn. Valesin is universitair docent aan het Johann Bernoulli Instituut. Hij wordt vanmiddag op het stadhuis in het zonnetje gezet. De toename van het aantal inwoners van de stad komt vooral voor rekening van (internationale) studenten.

Vandaag komen specialisten uit binnen- en buitenland bij elkaar voor een groot congres van de RUG over de ster van Bethlehem. Deskundigen discussiëren al eeuwen over het bestaan van de ster uit het Bijbelverhaal. Nieuwe berekeningen met moderne computerprogramma’s hebben geleid tot een nieuwe theorie over de echtheid van de ster. Spannend!

Herman Tebbes, bewoner van de Gorechtkade in de stad, ergert zich enorm aan studentenoverlast in de wijken. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De 15 procentsnorm werkt niet, zegt hij, en daar moet iets anders voor in de plaats komen. Tebbes wil een soort proeftuin beginnen, in samenwerking met Universiteit en Hanzehogeschool, maar die doen niet mee.

23-10-2014