Donderdag 29 januari

Vandaag op de uni
laatste update 10:19

Vandaag is het een komen en gaan van ‘winterse buien’. Dat is niet per se sneeuw, zoals vanmorgen bleek, maar het kan ook gewoon regen of hagel zijn. Balen. Nog geen winter in Groningen voorlopig.

Kinderen met kanker passen zich heel goed aan aan de gevolgen van hun ziekte. Bijzonder is dat ze minder pessimistisch zijn dan hun gezonde leeftijdgenoten, dat ze moeilijk haalbare doelen bijstellen en meer oog hebben voor de positieve kanten van ziekte. Dat blijkt uit onderzoek van kinderverpleegkundige en orthopedagoog Esther Sulkers van het UMCG.

Ze zijn er misschien wat laat mee maar ROOD ging dinsdag naar de UB om met studenten in gesprek te gaan over de komst van Starbucks. Ze kwamen tot de ontdekking dat niet alle studenten blij zijn met de komst van Starbucks. Ook ROOD is van mening dat Starbucks niet in een universiteitsgebouw thuis hoort en dat studenten zo gedwongen worden om dure koffie te drinken. Ze sluiten acties tegen de komst van Starbucks dan ook niet uit. Spannend hoor.

Op Zernike bouwen ze een heuse ‘proeffabriek’ voor de productie van halffabricaten. Halffabricaten zijn bijvoorbeeld aardappelen en suikerbieten waar groene halffabricaten van gemaakt kunnen worden, die geschikt zijn voor industrie en bedrijfsleven. Deze ‘Zernike Advanced Processing faciliteit’ kan nieuwe producten testen en aan de man brengenĀ en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de biobased economy.

29-01-2015