Donderdag 4 december

Vandaag op de uni
laatste update 11:20

Bewolkt en best wel koud met temperaturen rond of onder het vriespunt.

Donderdag 11 december is er een wedstrijd tussen eredivisieteam Donar en De Groene Uilen – een team uit de promotiedivisie. Ze spelen in de vierde ronde voor het landelijke bekertoernooi – een knock-out competitie, dus extra spannend. De wedstrijd wordt gespeeld in het Willem Alexander Sportcentrum om 19:30.

Het lustrum van de RUG wordt afgesloten met een dik gedenkboek. Met het werk wil de universiteit ‘in woord en beeld de vele bijzondere momenten en evenementen van deze viering ‘voor altijd’ vastleggen’. Het gedenkboek is niet alleen bestemd voor relaties van de universiteit, maar ook digitaal voor iedereen beschikbaar.

Studenten van de TU Delft hebben het grootste Tetris-spel ooit gemaakt. Het is 1000 vierkante meter groot en bestaat uit 3200 leds, 400 meter pvc-buis en drie kilometer stroomkabel. En het werkt ook nog! Op 15 december kun je het zelf gaan proberen.

De RUG-website heeft een update gekregen. Voor de zoekfunctie wordt nu gebruikgemaakt van Google Search, waardoor de zoekfunctionaliteit een stuk beter is. En de site past zich nu aan aan het formaat van je scherm en het apparaat (pc, tablet of telefoon) waarmee je de site bezoekt.

04-12-2014