Donderdag 4 september

Vandaag op de uni
laatste update 12:57

Hmmm, lekker lunchen in de zon. Het kan gewoon weer. 24 graden en zon. Morgen zelfs wat warmer, maar daarna begint het weer te regenen.

Wie nog een feestje wil meepakken moet vanmiddag bij gedrags- en maatschappijwetenschappen zijn. Daar wordt in de tuin van de faculteit vanaf 16 uur het nieuwe studiejaar gevierd met een pubquiz, buffet, boekpresentatie en socioloog Paul Schnabel.

In Rotterdam worden ze een beetje moe van de prestatieafspraken. Je weet wel, die afspraken die de universiteiten hebben gemaakt met minister Bussemaker. Halen we die doelen niet, dan lopen we in 2105 miljoenen mis. Het is de reden waarom we hier zo vliegensvlug het University College en de learning communities uit de grond hebben gestampt. In Rotterdam hebben ze schoon genoeg van het doorvoeren van de afspraken. ‘Ze worden zo ver doorgevoerd dat universiteiten er een dagtaak aan hebben. Dat mag wel een tandje minder’, zei de Rotterdamse collegevoorzitter tegen BNR.

Ook zo benieuwd wat het werk van Don Draper nou eigenlijk opleverde? Dat kan, dankzij de UB. Ja, echt. De bieb heeft tot 29 september toegang gekregen tot de database American Consumer Culture, met allerlei reclame materiaal uit de Mad Men periode. Maar dan echt. Bekijk ze hier.
Schermafbeelding 2014-09-04 om 12.54.24

04-09-2014