Donderdag 5 februari

Vandaag op de uni
laatste update 14:21 uur

Jeeeh sneeuw! Maar niet lang. Want morgen is het zonnig en droog.

Zoals alle cultuur binnen Groningen, moet ook De Nacht van Kunst & Wetenschap voortaan verder onder de vlag van het Groninger Forum. Het Forum is in het vervolg verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse festival. ‘Nu er is gekozen voor een vaste organisatiepartner is de continuïteit beter gewaarborgd’, aldus het persbericht.

De plannen voor het nieuwe Hoofdstation liggen onder vuur. Volgens de PvdA is de nieuwe fietstunnel niet berekend op de duizenden fietsers in de stad, meldt RTV Noord.

Het pand staat er nog niet, maar ze doen al van alles. De energy academy is een startup project begonnen voor studenten die zelf een energie bedrijf willen opzetten. Kolen stoken op je studentenkamer? Nee, ze zoeken juist studenten die hun duurzame ideeën in keiharde pieken willen omzetten.

Hoe zorg je ervoor dat studenten opletten tijdens de les? Je geeft ze korting op eten. Amerikaanse universiteiten gebruiken de app Pocket Points om te meten hoe lang studenten van hun mobieltje afblijven tijdens colleges. Voor elke 20 minuten dat ze hun smartphone laten liggen, krijgen ze een punt.

05-02-2015