Donderdag 8 mei

Vandaag op de uni
laatste update 16:00

Het is met 13 graden niet heel erg koud, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is vandaag grijs en nat.

Het leek even of de vervroegde aanmelddatum van 1 mei voor minder studenten zou zorgen. Maar het tegenovergestelde is waar, volgens universiteiten vereniging VSNU. Bijna 66.000 aankomende studenten hebben zich aangemeld voor een studie vanaf september, dat is vijf procent meer dan vorig jaar.
Hoeveel aanmeldingen de RUG heeft binnengekregen wordt nog niet bekend gemaakt, de cijfers worden maandag eerst nog besproken met het universiteitsbestuur.

De brandweer gaat via een enquête onderzoek doen naar de brandveiligheid in studentenhuizen. De spuitgasten willen weten of studenten wel echt vluchtwegen vrij maken, rookmelders ophangen en elektrische apparatuur uit doen.

Ook zo benieuwd naar Voor Eeuwig? Op woensdag 14 mei kun je de try-out bekijken van de openlucht theatervoorstelling die tussen de gebouwen op Zernike wordt gespeeld, en ook nog de makers en spelers ontmoeten. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Burgemeester Ruud Vreeman van Groningen wil de piekuren in de horeca, hartstikke populair bij studenten, terugdringen. Dat meldt OOG. HIj vindt die goedkope drankuren maar niks.

Eerdere afleveringen:
Woensdag 30 april
Donderdag 1 mei
Vrijdag 2 mei
Dinsdag 6 mei
Woensdag 7 mei

08-05-2014