Donderdag 9 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 11:29

Zo’n 18 graden en een beetje zon. Een lekkere herfstdag.

Je zou denken dat we nu toch wel een keer klaar zijn met die lustrumvieringen. Maar nee, we trekken nog een keer de champagne open. Nou ja, niet echt, we houden een congres ter ere van het lustrum. Ook leuk. Dit keer is het feestje in Rome, op het Koninklijk Nederlands Instituut. Het congres gaat over RUG-speerpunt sustainable society en naast collegevoorzitter Sibrand Poppema zijn ook de drie Nederlandse ambassadeurs en vertegenwoordigers van de Romeinse universiteiten aanwezig. Zou er ook een RUG-bus naartoe gaan?

Het Nibud waarschuwt studenten dat ze door het leenstelsel met hoge schulden worden geconfronteerd. Studenten kunnen volgens het instituut budgetvoorlichting gemiddeld met een schuld van 30.000 euro blijven zitten. Elke student moet daarom eerst goed worden ingelicht over het aangaan van zo’n schuld, de kosten van levensonderhoud tijdens de studie en hoe de schuld zo snel mogelijk kan worden afgelost, meent het instituut.

De eerste 25 studenten van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs in Groningen hebben woensdag hun diploma’s ontvangen. Ze begonnen in 2010 aan de gecombineerde universitaire en hbo-opleiding. Ze kregen twee papiertjes: een van de Pabo en een diploma van de universitaire bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen. De afgestudeerden kunnen hun werk voor de klas combineren met bijvoorbeeld onderzoek.

09-10-2014