Dreigend tekort stilteplekken bij GMW

Studenten van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen maken zich zorgen over het gebrek aan stiltewerkplekken. Bijna driekwart is – tijdelijk – opgeofferd aan renovatiewerk.

Er waren vijf verschillende zaaltjes waar studenten in stilte de hele dag konden werken. Maar de faculteit – die al jaren kampt met ruimtegebrek – is bezig met nieuwbouw aan de Grote Rozenstraat. Het naastgelegen Boumangebouw van sociologie wordt gerenoveerd. Om het personeel in de tussentijd toch van werkplekken te voorzien, werden drie van de vier stiltezaaltjes in de Heymansvleugel omgebouwd tot onderzoeksruimte.

heymans_studieplek_460

‘Als in oktober dan ook nog de ruimte in het Boumangebouw verdwijnt, dan is driekwart van de ongeveer 35 plaatsen weg’, zegt Jessica Boer van de studentenfractie PSB.

Alert

Deze zomer vielen de problemen nog mee, zegt Boer, omdat studenten uitweken naar groepsruimtes. Maar nu de colleges weer begonnen zijn, loopt de druk snel op. ‘Je moet al voor half negen aanwezig zijn om nog een stilteplek te krijgen.

Portefeuillehouder middelen Rita Landeweerd begrijpt de zorg van de studenten. ‘Het is goed dat ze opnieuw vragen hebben gesteld. We moeten hier heel alert op zijn.’

Niettemin blijft het een netelige kwestie. Als een gebouw gerenoveerd wordt, moeten de onderzoekers elders worden ondergebracht. Pas in december, of januari, als de nieuwbouw klaar is, is het probleem echt opgelost.

 

05-09-2013