Dringen bij KEI-eindfeest

Het eindfeest wordt ‘een drukke boel’, zegt KEI-voorzitter Jan Remmelt Faber. Vanwege de grote groep KEI-lopers is het nog maar de vraag of iedereen in Martiniplaza past.

‘We hebben begin deze week gezegd dat ze zich vroeg moesten opgeven’, zegt Faber. ‘Vorig jaar kwamen er 3000 eerstejaars op het eindfeest af.’ Dit jaar gokt Faber op 4300 bezoekers, wat net in Martiniplaza past.  ‘Van de 5069 KEI-lopers verwachten we dat er zo’n 800 niet komen, vanwege de baantjes die de studenten hebben, maar ook vanwege de ontgroeningen van de studentenverenigingen. Die beginnen morgen. Meestal willen de studenten daarvoor nog even uitrusten’, meent de voorzitter.

Neonsplash

Het eindfeest is erg populair. Het thema ‘Neonsplash’, waarbij de studenten een fles verf krijgen om mee te gooien, zorgde ervoor dat de kaartjes al begin deze week uitverkocht waren. Door de grote groep KEI-lopers is het belangrijk op tijd heen te gaan. Het kan zijn dat, wanneer de maximale capaciteit van 4300 studenten is bereikt, je niet meer toegelaten wordt.

Vanwege de enorme drukte gaat de deur voor alle media, met uitzondering van de KEI-krant, dicht.

Neonsplash

 

16-08-2013