Droom Valentijn wordt werkelijkheid

De bouw van het Infoversum was officieel al gestart. Maar tot nu toe was daar weinig van te zien. Deze week is daar verandering in gekomen. De eerste muren van het futuristische planetarium worden nu geplaatst.

De staalconstructie van het 10 miljoen euro kostende project is in productie bij Centraal Staal. En de eerste staaldelen zijn deze week naar de bouwplaats gebracht. Daarmee zijn de eerste contouren van het 3D-theater zichtbaar. De bouw is online live te volgen via een webcam.

Het Infoversum verrijst binnen veertien maanden in het Ebbingekwartier, naast de Bloemsingel. Het planetarium is bedacht door hoogleraar astronomische informatietechnologie Edwin Valentijn. Het wordt een theater voor wetenschap, cultuur en kunst en moet 200.000 bezoekers per jaar trekken.

Het Infoversum, waar bezoekers middenin een projectie worden geplaatst, kan worden ingezet voor 3D-films, educatieve voorstellingen waarbij een expert vertelt aan de hand van projecties en zakelijke evenementen. De RUG huurt de zaal in de projectiekoepel, waar 265 mensen kunnen zitten, straks voor één dagdeel per week voor colleges, congressen en bijeenkomsten.

 

Infoversum

14-06-2013