Eat and greet met spareribs en pasta

Liefde gaat door de maag, en dus nodigen de studentenverenigingen KEI-lopers uit voor een goedkope maaltijd. 

De vereniging bepaalt wat de pot schaft, de enige voorwaarde is dat de maaltijd niet meer dan vijf euro mag kosten.

Cleopatra: Maaltijd: Koude pastasalade (Kip of vega)
Prijs: €3,50

pastasaladeEen last-minute telefoontje vindt gehoor, er is nog wel eten. Vijftig mensen schreven zich in voor een maaltje op de vereniging, een eenenvijftigste kan er nog wel bij.

Voor het luik naar de keuken staat een korte rij. Na betaling verschijnt een berg pasta, groot genoeg voor een diner voor twee. Zongedroogde tomaten, paprika, komkommer, sla, kipfilet, room, pesto, mozzarella; alles zit erin, gemixt tot een zeer smaakvol geheel.

In de huiselijk ingerichte zaal zit iedereen, bekend of onbekend, aan tafel met elkaar te babbelen, terwijl op de achtergrond een bandje opbouwt. KEI-loopster Marina (19) overweegt lid te worden en laat het zich smaken. ‘Het is zeker beter dan dat ik thuis zou kunnen maken, dus ik ben tevreden.’

Complimenten voor de koks zijn op hun plaats. Degenen die niet gekookt hebben maar wel een compliment willen, kunnen die aan de bar bestellen voor tien cent.

 

Albertus Magnus: All you can eat spareribs met friet en salade
Prijs: €5,-

SpareribsOp de volgepakte mensa is bestek een vreemd woord. Want spareribs en friet? Die eet je met je vingers. Alleen voor de salade is een vork wel handig.

Terwijl op het drukke dakterras hamburgers verkocht worden, vullen binnen talloze KEI-groepjes de tafels. De spareribs die aan beide kanten van het bord uitsteken zorgen voor bruine vingers en mondhoeken. Het vlees valt niet van de botten, maar is sappig en op smaak. De zoute friet bevordert de dorst, maar dat is een probleem voor morgenochtend.

Aanstaand biologiestudent Chris (18) kwam iets later aan en ligt dus achter op zijn KEI-groepje. Toch laat hij zich niet haasten. ‘Ik vind het lekker, en als je rustig begint past er meer in, hè!’

 

14-08-2014