Een frisse touch voor de portiers

Ze zijn het gezicht van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen: de mannen van de bode- en conciërgedienst. En sinds kort helemaal in het nieuw. Maar vallen die nieuwe outfits in de smaak? Een korte evaluatie met portier Hendry van der Kamp.

Kleur

‘Ik moest in het begin wennen aan de kleur’, geeft Van der Kamp toe. ‘De vorige pakken waren donkerblauw met zwart.’ En zijn vorige pak droeg hij al een tijdje: sinds 2007 is hij in dienst. En inderdaad, het lichtblauwe overhemd in combinatie met de hemelsblauwe das springt in het oog. Het geeft een frisse touch, geheel passend bij het voorjaarszonnetje.

Pasvorm

‘Sinds februari hebben we de nieuwe pakken aan en de stof van het vorige pak viel wat soepeler.’ Toch haalt Van der Kamp nog even een doek over de punten van zijn schoenen voor de foto. En zijn been komt aardig hoog: hij zwaait ‘m zo op tafel. De stof lijkt daarom soepel genoeg.

Hendry van der Kamp

Uitstraling

‘Ik vind ze wel netjes’, zegt Van der Kamp. Wat zeker klopt, het misstaat de mannen niet. Functioneel is het ook, door de pakken hoeft er geen misverstand te ontstaan aan wie je kunt vragen waar je werkgroep is, bij wie je de sleutel van een lokaal kunt ophalen of aan wie je het nummer van een docent vraagt. En nog veel meer natuurlijk.

Algemene indruk

De bode- en conciërgedienst van GMW bestaat uit acht mannen en Van der Kamp verwacht dat de anderen geen problemen hebben met de pakken. ‘Ik hoor er niet veel over, dus de mensen zullen wel tevreden zijn.’

Eindcijfer

‘Een zeven, gemiddeld dus.’

(4 april 2013)

04-04-2013