Eenzame KEI-mama

Maandag was alles nog goed. KEI-groep 2014, met als leiders Elle, Lisa en Nienke, schotelden hun groep pasta met spinazie voor. ‘Gezond!’ zei Nienke nog.

Twee dagen later is alleen Elle nog over van de KEI-leiders. Een verhaal van een eenzame KEI-mama tijdens de kroegentocht.

‘Een beetje boos was ik wel’, zegt Elle (19), terwijl ze omringd door haar KEI-kinderen op een stoepje in de Peperstraat zit. Ze is de enige leider van de groep. ‘Op de tweede dag viel Lisa af. Ze was ziek en kon niet meer mee. Begrijpelijk’, knikt ze.

Maar niet veel later sloeg het noodlot weer toe. Op de derde dag liet ook Nienke het afweten. ‘Ze belde dat ze brak was. Gewoon teveel gezopen. Toen bleef ik alleen nog over’, vertelt Elle.

Perfecte mama

Maar dat mag de sfeer niet verpesten. Zij en de rest van de groep hebben het prima naar hun zin, ook al hebben de andere KEI-mama’s hen laten zitten. ‘Ze is de perfecte moeder’, zegt KEI-kindje Hanneke (18). ‘Ze houdt ons goed in de gaten, ook al zijn we vooral aan het stappen en aan het slapen’, zegt ze.

Elle is blij dat iedereen het naar de zin heeft, maar hoopt wel dat de zieke KEI-leider morgen de kater overwonnen heeft. ‘Ik ga ervan uit dat ze er morgen weer is’, zet Elle. ‘Maar ook al is dat niet zo, ik ga gewoon door.’

 

15-08-2013