Felle regenbuien over drukke Sportmarkt

Jammer van de regen. Toch was het dinsdagmiddag druk op de Sportmarkt van de KEI. Maar de buitensporten hadden pech.

Een nieuwe golf KEI-lopers dromt het Sportcomplex binnen. De zoveelste felle regenbui. Dat moet wel.

Maar liefst 55 sportverenigingen hebben zich gemeld op de Sportmarkt bij de Aclo. Tenues, grote bekers, flyers, ballen, sticks en frisbees lokken KEI-lopers naar de verenigingskraampjes, waar de leden vertellen hoe leuk het wel niet is om te floorballen, roeien, tennissen of zweefvliegen.

Zweefvliegen? ‘Het gaafste dat er bestaat’, vertelt een lid van de Groninger Studenten Aeroclub. Liefkozend glijdt zijn hand over het vliegtuig naast hem in het natte gras. Maar de regenbuien zorgen ervoor dat hij er minder mensen over kan vertellen dan hij zou willen.

Aartsrivalen

Bij het kanaal laten aartsrivalen Aegir en Gyas zij aan zij de eerstejaars kennismaken met het roeien. Zeilvereniging Mayday heeft zijn vlaggenschip de Nicolaas Mulerius meegebracht, terwijl kleinere zeilbootjes tussen de roeiers manoeuvreren. De tigste regenbui maakt het enthousiasme voor een boottochtje alleen niet groter.

Ondertussen wordt het binnen het Sportcentrum steeds drukker. Daar wordt – droog – geklommen, gebasketbald, gevolleybald, gesquashed… KEI-loopster Lieke (18) heeft wel zin om te gaan turnen. ‘Ik heb vroeger elf jaar geturnd, maar vorig jaar ben ik gestopt. Nu wil ik dat wel weer oppakken. Maar ik ga nog wel rondkijken naar wat er verder te doen is.’

Rosanne, die naast haar staat, wil eerst een kamer voor ze zich inschrijft. ‘Eerder deed ik aan synchroonzwemmen, maar ik weet niet of dat hier kan. Ik moet dus nog even kijken.’

Op de parkeerplaats naast voetbalvereniging The Knickerbockers bouwt Rik een toren van bierkratten. Twee stapels van elk achttien stuks. Lukt het? Bij het laatste kratje verliest hij zijn evenwicht en onder luid gejuich valt de toren. Jammer dan.

[vsw id=”q3huMrR1t5w” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

 

13-08-2013