Flashmob van dichters in Albert Heijn

Een flashmob van dichters duikt zaterdag op in de Albert Heijn aan de Vismarkt, onder leiding van RUG-huisdichter Jephta de Visser.

‘Poëzie is er niet alleen voor de poëzieliefhebbers, dichters en lezers, maar voor iedereen’, zegt De Visser. ‘Elke beheerser van een taal komt immers in aanraking met mooie zinnen, leuke woorden, prachtige anekdotes en spannende verhalen.’

En dus kan het maar zo zijn dat zaterdag de ‘vegetariër’ omkijkt bij het groenteschap en uitbarst in een gedicht. Of de brooddief, of de ‘onhandige kluns’.

Onhandige kluns

De gedichten zijn niet allemaal van Jephta de Visser zelf. Ook stadsdichter Kasper Peters doet mee en voormalige RUG-huisdichters Lilian Zielstra en Pauline Sparreboom. De gedichten worden ingeleid met live-muziek.

Het is het laatste grote project van Jephta de Visser als huisdichter van de RUG. Eerder liet ze onder andere van zich horen met de succesvolle stationserenades tijdens de Poëziemarathon. Ook is ze nog te zien bij de Nacht van Kunst en Wetenschap.

Haar jaar als vijftiende RUG-huisdichter is bijna voorbij. Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe huisdichter alweer begonnen.

‘Poëzie in de supermarkt’, 30 mei vanaf 15.00 uur, Albert Heijn aan de Vismarkt

28-05-2015