Floorballdames winnen bekerfinale

De dames van de Groninger studentenfloorballvereniging Face Off hebben zaterdag in Utrecht de landelijke bekerfinale gewonnen. In een confrontatie met Sonics uit Amersfoort wonnen de dames uit het noorden met 6-2.

Sonics won de landelijke competitie, maar moest zaterdag de beker uit handen geven aan dames van Face Off. De Groninger sporters hadden gedurende de hele wedstrijd controle en zijn eigenlijk niet in gevaar geweest.

Topscorer was Faybienne Kollau, die halverwege de wedstrijd drie doelpunten achter elkaar maakte. Hierdoor kwam Face Off op een voorsprong van 4-1, die de dames niet meer uit handen gaven.

Overtuigend

In de landelijke competitie eindigden de dames van Face Off als derde. ‘Onze derde plek in de competitie paste bij het seizoen’, zegt keeper Lidwien Reehuis. ‘Maar tijdens deze bekerfinale wilden we meiden van Sonics pakken en dat is gelukt’, ligt Reehuis toe. ‘We hebben overtuigend en met duidelijke cijfers gewonnen.’

Voor deze belangrijke wedstrijd was er een schare fans meegereisd naar Utrecht. Vrienden en enthousiaste leden van Face Off riepen de dames vanaf de tribune naar de overwinning. Terug naar Groningen werd er gesnackt bij de McDonalds in Joure, waarna het feest zich voort zette in stamcafe Tante Truus.

Deze week nog gaan de dames weer verder met selectietrainingen voor het nieuwe seizoen. In het najaar begint de competie weer.

De dames van floorballvereniging Face Off

De dames van floorballvereniging Face Off

 

27-05-2013