Forward periodekampioen!

Het fluitsignaal klinkt en de vreugdeliederen barsten los. De derde klasse van GSAVV Forward werd zondag kampioen op eigen holy ground.

De studentenvoetballers maakten tegenpartij De Vogels 1 in met 5-3. Maar een echte verrassing was het niet, vertelt aanvoerder Justin Meier (22) trots.: ‘We hebben alle negen wedstrijden gewonnen. Als we zo doorgaan, kunnen we promoveren. Dat zou een primeur zijn in de 110 jaar dat de vereniging bestaat.’

Disciplinewerk

Op het veld blijft het nog rustig, maar in ‘West End’, de kantine bij het voetbalveld, wordt de overwinning groots gevierd. De pitchers staan op tafel als trainer Dirick Jan van Striem vertelt dat het niet altijd meevalt de studenten te coachen. ‘Je moet er wel tegen kunnen, het is wel heel erg studentikoos. Je bereikt dit niet zomaar en daarom doen we aan disciplinewerk. We maken bijvoorbeeld heel concrete afspraken en iedereen moet zich daar aan houden.’

Van Striem loopt naar buiten, waar de ‘Da’s kingen en da’s kut’ bezig is. De beste en de slechtste speler van de dag worden onder luid geschreeuw naar voren geroepen om een stropdas in ontvangst te nemen.

Na wat speeches verplaatst de meute zich weer naar binnen. Eén teamlid geeft de ander een duw. ‘Nu eerst even flink dronken worden’, zegt hij, waarna Forward zich weer werpt op een van de vele pitchers.

11-11-2013