Geen RUG-studenten gewond bij aanslag Brussel

Er zijn geen RUG-studenten gewond geraakt bij de aanslagen in Brussel.

Op dit moment lopen twee RUG-studenten stage in Brussel. Een van hen is UK-redacteur Maaike Vos. ‘Er is contact geweest met beiden, en ze zijn safe’, zegt woordvoerder Gernant Deekens.

Er zijn momenteel geen RUG-studenten die met een Erasmusbeurs studeren in Brussel. ‘Tijdens het eerste semester waren die er wel, maar op dit moment niet’, reageert Deekens.

Bij aanslagen in Brussel op luchthaven Zaventem en bij metrostation Maalbeek zijn dinsdag meer dan dertig mensen omgekomen. Honderden mensen raakten gewond. Er zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Barcelona

Afgelopen zondag kwamen dertien Erasmusstudenten om bij een busongeluk in Spanje. De touringcar zat vol met ongeveer zestig studenten die in Valencia naar een feest waren geweest en op de terugweg waren naar Barcelona. In de bus zaten ook drie Nederlanders. Zij overleefden het ongeluk. In Barcelona waren ook drie RUG-studenten aanwezig. ‘Een van hen is niet mee geweest met de excursie. Twee anderen zaten in een andere bus en waren niet rechtstreeks betrokken bij het ongeval’, zegt Deekens.

22-03-2016