Geronseld door de homo’s

Op het terras van café Tram 13 zitten studenten in een roze tuinbroek. Roze? Ja, want deze studenten zijn van studentenvereniging voor homo-, bi- en transseksuele studenten Ganymedes. En eerstejaars kunnen er ‘lunchen bij de homo’s’.

KEI-lopers hebben misschien geen honger. Of ze zitten en masse op de Sportmarkt, dat kan ook. In elk geval is het niet druk. Slechts één geïnteresseerde student is op de tosti-lunch afgekomen. Niet erg, vindt een van de bestuursleden, die allemaal minimaal één roze kledingstuk aanhebben. ‘Zo kunnen nieuwe studenten rustig kennis maken. De feestjes ’s avonds zijn wat drukker.’

De potentiële nieuwelinge weet nog niet zeker of ze lid gaat worden. ‘Ik vond het wel spannend om hier naar toe te gaan. Maar ik was nieuwsgierig en besloot eens te gaan kijken. Wat heb ik te verliezen?’

‘Als je het deze week doet, is het goedkoper,’ roept Tjerk, die met een compleet roze outfit, inclusief vlag, de meest opvallende verschijning in het café is.

Ja, dat weet ze. Maar ze wil nog even afwachten.

Roze wezens

De sfeer is gemoedelijk. Dat vindt ook de barman, die het hartstikke leuk vindt dat zijn kroeg bestormd wordt door roze wezens. ‘Bovendien is het lekker kleurrijk,’ zegt hij, terwijl hij nog een biertje tapt.

‘Moet ik beginnen met het opblazen van de ballonnen?’, vraagt een van de andere studenten. Ze haalt alvast plastic tas vlaggetjes, ballonnen, geblokte tafelkleedjes, schmink. Niet alleen voor de KEI-parade, maar ook voor het après ski feest dinsdagavond. Het thema is ‘Ganymedes goes Pink during KEI 2013’. En dat moet dus iedereen zien.

De gemoedelijke sfeer is besmettelijk. Nog geen uur later sprint de aarzelende KEI-loopster naar huis. Ze gaat ook een roze kledingstuk zoeken. En meelopen in de KEI-parade.

 

 

14-08-2013