Nog tot 27 maart voor Googleweigeraars

RUG-medewerkers die niet willen overstappen op Google, hebben nog tot 27 maart de tijd om dat kenbaar te maken.

Maandag 26 mei stappen de medewerkers net als de RUG-studenten over op Google Apps for Education. De verhuizing moet de universiteit tonnen besparen. Niet iedereen wil echter overstappen. Met name onderzoekers van de faculteiten Wiskunde en Natuurwetenschappen, Rechtsgeleerdheid en Gedrags- en Maatschappijwetenschappen staan niet te springen om hun vertrouwelijke mails te delen met de Amerikaanse FBI en NSA.

Verzoek indienen

Medewerkers die niet willen overstappen kunnen daarom een verzoek met ‘gegronde argumenten’ indienen bij het faculteitsbestuur of de directie van hun ict-dienst. Wordt hun verzoek goedgekeurd, dan blijven ze nog een jaar lang gebruikmaken van de huidige RUG-mail. Voor de weigeraars wordt uiteindelijk een Europees alternatief gezocht.

U-raad wilde uitstel

Studenten en medewerkers in de universiteitsraad vroegen de universiteit de overstap uit te stellen, omdat de vele veiligheids- en privacy aspecten onvoldoende zouden zijn onderzocht. Het universiteitsbestuur zag daar echter geen reden toe.

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) is inmiddels begonnen met cursussen ‘Slimmer werken met Google Mail en Google Calendar’.

17-03-2014