Groningen overheerst Oranje floorballteam

Elf speelsters van de Groningse studentenfloorballvereniging Face Off zitten in de voorselectie van het nationaal damesteam. Ze trainen voor het WK kwalificatietoernooi volgend jaar.

Nu maar hopen dat er geen Groningse dames afvallen. Want de huidige selectie van 25 moet nog teruggebrach worden tot twintig. ‘Er kan nog van alles gebeuren’, zegt assistentbondscoach Tim Hidskes, die samen met hoofdcoach Daniël Persson de eerste selectie deed.

Floorballoranjeteam

Face Off heeft veel ervaren speelsters’, zegt Hidskes. In de landelijke competitie staat het studententeam bovenaan. Bovendien blijven veel dames ook na hun afstuderen bij het Groningse team vanwege het hoge niveau.

Oefeninterlands

Keepster Lidwien Reehuis (28) is een van de gelukkigen. ‘Dit is heel tof’, zegt ze. ‘Het is een serieus traject en we werken hard voor wedstrijden en oefeninterlands.’

De geselecteerde dames trainen ‘s zondags samen op een centrale locatie, zoals Amersfoort. ‘Wij komen uit Groningen, maar er zijn ook speelsters uit Delft en zelfs uit Zeeland’, zegt Reehuis.

Het kwalificatietoernooi voor het WK van later dat jaar in Finland is in februari 2015. ‘De vorige keer misten we het WK op één doelpunt. We hebben dus wat in te halen’, zegt Hidskes. ‘Maar het moet kunnen, want er zit veel potentie in dit team.’

Gebrand op WK

Reehuis hoopt dat ze mag blijven. ‘Ik ben er erg op gebrand dit WK te halen’, zegt ze. Speelster Stéphane Spijkerman (21) verwacht geen problemen. ‘Ik ben al ruim drie jaar betrokken bij de selectie en verwacht dat ik ook dit keer mag meedoen.’

Face Off speelsters Emma Bloemhof, Faybienne Kollau, Kiki Spoelstra, Maaike van den Berg, Stéphane Spijkerman, Susanne Spijkerman, Eva Beltman, Suzan Hombergen en Ellen van den Hoven, en keepsters Lidwien Reehuis en Hilja Kruit maken deel uit van de Oranje selectie.

[vsw id=”H4IX7nYdnrE” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

17-03-2014