Roeiers Gyas pakken goud op NK

Gyas-roeiers Just van der Endt en Vincent de Vegt zijn zondag Nederlands kampioen geworden op de Hollandia roeiwedstrijden aan de Amstelveense Bosbaan.

De Groningse roeiers wonnen het onderdeel ‘lichte senioren A twee zonder stuurman’ en mogen zich nu Nederlands kampioen noemen. Just van der Endt (student mariene biologie) en Vincent de Vegt (student sociale geografie en planologie) kwamen een halve seconde eerder over de eindstreep dan de combinatieboot van Asopos en Orca.

Het tweetal is blij met hun eerste nationale titel, maar voor een feestje hebben ze nog geen tijd gehad. ‘We hebben het niet heel uitbundig gevierd’, vertelt De Vegt. ‘We moeten de krachten een beetje sparen, want zaterdag hebben we een trial voor de roeibond.’ Daar mogen de twee strijden voor uitzending naar het WK roeien onder de 23.

Er werden dit weekend nog wel meer Groningse succesjes geboekt aan de Bosbaan. Zo won Rogier Blink – ook van Gyas – de ‘senioren A twee zonder stuurman’ in een combinatieboot met Mitchel Steenman van de Rotterdamse studentenroeivereniging Skadi.

Het onderdeel ‘eerstejaars acht met stuurman’ werd eveneens gewonnen door roeiers van Gyas, terwijl een combinatieboot van Gyas en Nereus als tweede eindigde bij ‘dames senioren A twee zonder stuurman’. Ook vier Groningse roeisters van Aegir vielen in de prijzen: die kraaiden victorie bij het onderdeel ‘lichte dames eerstejaars dubbelvier met stuurman’.

20-04-2015