Hanzestudent filmde studentes op wc

Een 30-jarige Groninger heeft een werkstraf van tachtig uur gekregen omdat hij stiekem filmde op een vrouwentoilet van de Hanzehogeschool.

De man, die met z’n studie is gestopt nadat hij was betrapt, verstopte in mei 2012 z’n tablet met camera in het plafond van een wc in een gebouw op het Zernikecomplex.

De tablet werd na een paar dagen door een studente ontdekt, toen ze tijdens een toiletbezoek ineens een lampje boven zich zag knipperen. De man had inmiddels tientallen studentes gefilmd. Op het apparaat stonden naast materiaal van de wc-gangers ook afbeeldingen van hemzelf.

Spijt

De man heeft veel spijt van wat hij ‘onschuldige studentes heeft aangedaan’, zegt hij. Aan de rechter vertelde hij dat hij destijds verslaafd was aan porno en studieproblemen had. Hij zegt dat hij de opnames nooit heeft bekeken en zijn problemen heeft aangepakt.

Als stok achter de deur om niet weer de fout in te gaan, legde de rechter hem naast de werkstraf ook een voorwaardelijke celstraf van een maand op met een proeftijd van twee jaar.

tablet Nexus camera

14-01-2014