Hiv-gerucht besmet Utrechtse studenten

Het verhaal begon met dat negen leden van studentenvereniging Vindicat het hiv-virus hadden opgelopen. Maar inmiddels heeft de roddel ook andere studentensteden besmet.

Vorige week verscheen een artikel in De Telegraaf over ‘hiv-angst’ onder studenten in Utrecht. Volgens het verhaal zou een groot aantal leden van het Utrechtse Studenten Corps (USC) en de Utrechtse Vrouwelijke Studenten Vereniging (UVSV) met hiv besmet zijn. Een broodje aap, volgens GGD Utrecht.

Want net als drie jaar geleden, toen negen leden van Vindicat het seksueel overdraagbare virus zouden hebben opgelopen, is er niets van waar. Volgens de GGD is er ‘geen enkele aanwijzing die het gerucht ondersteunt’. ‘Ook bij de verenigingen zelf is niets bekend over studenten met hiv.’

Afrika

In Utrecht ging het gerucht dat zes tot achttien studenten met hiv besmet waren geraakt tijdens een vakantie in een Afrikaans land, na het zetten van een tatoeage met een besmette naald of na seksueel contact met de lokale bevolking.

In Groningen ging drie jaar geleden de roddel dat leden van Vindicat waren besmet door leden van het corps uit Leiden. Volgens de GGD is het de derde keer dat de hiv-roddel een studentenstad besmet en is onduidelijk waar de geruchten steeds vandaan komen.

03-02-2014