Honoursstudenten maken tijdschrift

Studenten van het Honours College van de RUG komen met een Engelstalig tijdschrift waarmee ze hun eigen wetenschappelijke werk willen delen met andere studenten en medewerkers.

De studenten raakten geïnspireerd door de Harvard Law Review, een wetenschappelijk tijdschrift dat wordt uitgegeven door een onafhankelijke studievereniging van de Amerikaanse universiteit Harvard. In de artikelen behandelen honoursstudenten wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven.

Honours Review is te vergelijken met een zeer hoogstaande wetenschapsbijlage. De kwaliteit van de eerste editie is hoog. De RUG kan trots zijn op het resultaat’, zegt docent en adviserend lid van de redactie Kees de Vey Mestdagh.

In het debuut, dat donderdag verschijnt, worden verschillende onderwerpen behandeld. Zo komen biologische kenmerken als voorspellers van crimineel gedrag aan de orde en wordt ook de moeizame Italiaanse zoektocht naar een nationale identiteit besproken.

Honours Review moet twee keer per jaar als glossy uitkomen en wordt daarnaast drie tot vier keer per jaar online uitgegeven. Het eerste blad verschijnt in een oplage van duizend exemplaren bij de verschillende faculteiten van de RUG. Uiteindelijk moet het blad ook buiten de grenzen van de universiteit beschikbaar worden. ‘De ambitie is zéér hoog’, aldus De Vey Mestdagh.

[vsw id=”PG5fS1P0IFc” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

19-06-2013