Iedereen wint in Keuzegids

Groningen is een ‘goede middenmoter’ in de nieuwe Keuzegids Universiteiten 2014, met sterke opleidingen zoals Theologie, Wiskunde, Natuurkunde en Sterrenkunde.

Wageningen beste universiteit’, ‘TU/e weer beste van Nederland’, ‘UvT snelste stijger’, ‘Open Universiteit scoort hoog’, ‘Rotterdamse geneeskunde is top’. De Keuzegids biedt voor elk wat wils, afhankelijk van het element dat er wordt uitgelicht. De RUG, die in de lijst van alle veertien universiteiten op de tiende plek staat en in de lijst van zes brede klassieke universiteiten op plaats drie, focust zich op de topopleidingen.

Toppers

Acht Groningse opleidingen hebben namelijk het label ‘Topopleiding’ gekregen. De Keuzegids geeft de vermelding aan studies die in de beoordelingen – opgesteld aan de hand van studentenoordelen, slagingspercentages en visitatierapport – een totaalscore van 76 punten of meer halen. In Groningen zijn dat Theologie (88), Religiewetenschap (88), Archeologie (82), Wiskunde (80), Wijsbegeerte van een bepaald wetenschapsgebied (78), Natuurkunde (78), Chemische technologie (78) en Sterrenkunde (78).

Verder blijken tien Groningse opleidingen de beste in hun categorie. Dat zijn: Nederlandse Taal & Cultuur, Engelse Taal & Cultuur, Religiewetenschap, American Studies, Archeologie, Kunstgeschiedenis, Farmacie, Bewegingswetenschappen en Informatiekunde.

18-11-2013