Iets minder bezoekers tijdens koude Nacht

Zo’n 12.500 mensen gingen zaterdag de bibberkou in om kunst en wetenschap te proeven in de binnenstad van Groningen. De Nacht van Kunst & Wetenschap trok door de lage temperatuur iets minder bezoekers dan vorig jaar.

‘Het was heel erg koud’, verklaart woordvoerder Annette Dupree de relatieve rust op straat tijdens de Nacht van Kunst & Wetenschap afgelopen zaterdag. Het evenement, dat dit jaar in het teken stond van energie, trok zo’n 2500 minder bezoekers dan een jaar geleden.

De Nacht is goed verlopen volgens de organisatie. De tientallen voorstellingen, lezingen, optredens en demonstraties werden goed bezocht. ‘Mensen zijn vooral binnen gebleven, in het Academiegebouw, Openbare Bibliotheek en Der Aa-kerk. Buiten was het eigenlijk niet te doen’, zegt Dupree.

Weer

Dat vooral het weer van invloed is geweest, is volgens de organisatie goed te zien aan de kaartverkoop. De voorverkoop verliep beter dan voorgaande jaren, maar op de dag zelf werden er veel minder kaarten verkocht.

‘Vorig jaar was het super mooi weer, en toen bleven mensen ook veel meer hangen op het Broerplein bijvoorbeeld’, constateert Dupree. ‘Als ik nog een andere oorzaak moet aanwijzen, dan is het dat we dit jaar geen grote namen op de Vismarkt hadden. Maar inhoudelijk zat het goed, het was een goed programma en stond als een huis. En dat is wat je wilt als festival, mensen laagdrempelig kennis laten maken met kunst en wetenschap.’

Stephan Vegelien maakte voor de UK een verslag en foto’sTim Bakker schreef over de moeizame aanloop bij de organisatie van de Nacht van Kunst en Wetenschap.
03-06-2013