Inbreker betrapt

Een 47-jarige inbreker werd dinsdagmiddag op heterdaad betrapt toen hij een studentenhuis aan de Walstraat probeerde binnen te komen.

Twee weken geleden wist de politie zelf nog in te breken in verschillende studentenhuizen. Daarmee wilden ze laten zien dat studentenhuizen slecht beveiligd zijn. Dinsdagmiddag was het opnieuw raak, toen een 47-jarige man een studentenhuis probeerde binnen te flipperen.

Een omwonende zag de man tegen twee uur naar binnen gaan en waarschuwde de politie. Een bewoner van het huis werd wakker toen hij gestommel hoorde van de inbreker. Hij kon nog net zien dat de man werd gearresteerd.

Anti-inbraakstrip

Niet-beveiligde deuren zijn gemakkelijk open te maken door een plastic pasje tussen de deur en het kozijn te steken. ‘Twee weken geleden hielden we nog een actie waarbij we studenten confronteerden hoe eenvoudig je een studentenhuis kunt binnenkomen. Het is en blijft een gewild object voor inbrekers! Dus, beveilig je huis en kamer! Plaats een anti-inbraakstrip op de voordeur, sluit deuren en ramen wanneer je weggaat en beveilig je brievenbus’, waarschuwen de studentagenten op Facebook.

20-11-2013