Kaartverkoop lustrum van start

Wil je naar het grootste studentengala ooit? Dan kun je maar beter de lustrumsite in de gaten houden. Binnenkort begint de kaartverkoop voor de eerste evenementen.

De vierhonderdste verjaardag van de RUG wordt in 2014 groots gevierd. Vanaf 15 mei is er een maand lang feest, sport, muziek en theater. Vanaf vrijdag 1 november begint de kaartverkoop voor de eerste evenementen.

Samen met het NNT organiseert de universiteit het tiendaagse openlucht muziektheater Voor Eeuwig. In sketches, dialogen en songs schetst schrijver Tom de Ket een beeld van universiteit en wetenschap en van de relatie tussen de RUG en de inwoners van stad en ommeland. Kaarten kosten 17,50 euro. Studenten betalen een tientje.

Vrijdag 30 mei wordt voor het eerst sinds veertien jaar weer de Lauwersloop gehouden. De estafetteloop voor studenten voert van Leeuwarden, via Lauwersoog, naar Groningen. Kosten van deelname zijn nog niet bekend.

Ook het slotweekend voor alumni gaat in de verkoop. Een passe-partout is verkrijgbaar vanaf 10 euro.

Tenslotte is er het grootste studentengala ooit, waarmee 15 mei de viering van start gaat. De kaartverkoop van het gala (zie de flyer) start 18 november om 12.00 uur. Ben je er snel bij, dan betaal je tien euro voor een ticket. Daarna zijn kaarten 12,50 euro, tenzij je na 15 januari een kaartje koopt, dan betaal je 2,50 euro meer.

Flyer gala

29-10-2013